Wat is het?

Pocket is een tool waarmee je alle inhoud van elke bron kan bewaren. Deze kan je verzamelen en later bekijken of lezen op verschillende toestellen. Pocket synchroniseert met je verschillende apparaten zodat je overal en op elk tijdstip aan je opgeslagen materiaal kunt. Deze tool is zelfs al in de prijzen gevallen voor de Webby Awards. Het is dus zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Bekijk ook zeker onderstaande video!

 

Hoe werkt het?

STAP 1:

Ga naar de website ‘https://getpocket.com/‘ en meld je gratis aan. Dit kan je snel met je Google account doen of met een ander mailadres. Heb je al een account? klik dan op ‘inloggen’.

STAP 2:

Als dit is gelukt, kom je terecht op je startscherm. Hier vind je alle inhoud weer die je gaat opslaan.

Pocket werkt door de URL van een website op te slaan. Ja kan dit doen door handmatig de URL op te slaan in Pocket. Dit doe je door op het plusje rechts boven te drukken.

Als je hier op klikt komt er een venster tevoorschijn waar je de URL in kunt kopieren of typen. Klik op ‘Opslaan’ en de website is opgeslaan.

 

Je kan dit ook opslaan door, tijdens het surfen op het internet, de sneltoets te gebruiken van Pocket. Deze knop staat in de URL balk helemaal aan het einde en ziet er zo uit: . Klik hierop de website is automatisch opgeslaan. Het icoontje ziet er nu zo uit: . Probeer dit eens uit!

STAP 3:

Ga eens kijken op het startscherm of je inhoud is opgeslagen in je lijst. Er zou een bericht moeten verschijnen.

 

Wat is de meerwaarde van Pocket?

  • Zelfs offline kan je je berichten bekijken.
  • Het is gratis, maar er is ook een betaalde versie met meer features.
  • Te gebruiken op alle toestellen.
  • Vele apps ondersteunen Pocket.

Wanneer kan je Pocket gebruiken?

  • Heb je even geen tijd? Bewaar je artikel, video, website voor later.
  • Als leerkracht kan je onverwachte dingen die tegenkomt makkelijk opslaan om aan de klas te tonen.
  • Bij een groepswerk waar enig opzoekingswerk voor moet gebeuren kan je makkelijk ideeën opslaan. Je kan zelfs een gezamenlijk account aanmaken waar iedereen elkaars inhouden ziet.

Post Author: Lukas Vandermauten