Wat is het?

Educaplay is een online tool van het spaans bedrijf ‘Adrofirmacion.com’. Dit bedrijf houdt zich bezig met e-learningoplossingen. Met Educaplay kan je verschillende interactieve spelletjes maken zoals gatentekst, videoquiz, gehusselde zinnen, raadsel, dictee, kruiswoordraadsels, enzovoort.

 

Hoe werkt het?

STAP 1: Maak een account aan:

Ga naar ‘https://www.educaplay.com/’. Klik op ‘Create a free account’. Vul je gegevens in en volg de nodige stappen. Vergeet je account niet te activeren via de mail die ze sturen.

STAP 2: Maak een oefening aan:

Hieronder wordt de oefening met een gatentekst uitgelegd. Alle oefeningen zijn op dezelfde manier opgebouwd. Er staat ook telkens een goeie uitleg bij die je kan volgen.

Als je bent ingelogd kan je een nieuwe oefening beginnen door op ‘New Activity’ te klikken. Hierna moet je het type oefening kiezen. Ik kies hier de oefening met een gatentekst (Fill in the blanks). Hieronder kan je de taal aanpassen. Natuurlijk kies ik voor Nederlands (Dutch). Vervolgens vul je een titel in en kan je een een omschrijving (Description) toevoegen. Zijn al deze stappen voltooit? Klik dan op ‘Next’.

Onder ‘Text to complete’, vul je de teskt in die je in je oefening wilt gebruiken. Klik hierna op ‘send’. Op de volgende pagina krijg je dezelfde tekst te zien, maar rond alle woorden zie je nu kadertjes. Klik de woorden aan die je wilt verbergen. Woorden, die een grijze kader hebben, zijn verborgen. Vervolgens klik je weer op ‘send’.

De oefening is nu gemaakt. Klik op ‘preview’ om de oefening al eens te maken.Ben je hiermee tevreden? Dan kan je de oefening publiceren (Publish Activity).

STAP 3: De oefening opzoeken:

Ga naar je account om de oefening opnieuw te maken of aan te passen.

 

Meerwaarde aan Educaplay

  • Maak zelf je oefeningen.
  • Deel je oefeningen met anderen.
  • Gebruik oefeningen die anderen hebben gemaakt.
  • Een oefening kan je later nog aanpassen.
  • Oefeningen kan je bundelen en met één internetadres beschikbaar stellen voor anderen.
  • Je kan de oefeningen embedden op je eigen website of webblog.

Wanneer kan je Educaplay gebruiken

  • Bij het maken van een e-learning website kan je makkelijk oefeningen embedden.
  • Bij het lesgeven is deze tool zeker een meerwaarde. Kinderen vinden dit namelijk leuker dan de standaard oefeningen die ze moeten maken.

Post Author: Lukas Vandermauten

Een reactie achterlaten